Fekvenyomó Világbajnokság beszámoló
Írta: BeLo, 2018-04-28 06:28

Fekvenyomó Világbajnokság beszámoló

23rd April - 28th April 2018, Potchefstroom / South Africa

2018. április végén Dél-afrikai Köztársaság adott othont a felnőtt és korosztályos kategóriákban megrendezett fekvenyomó világbajnokságnak. A versenyen 320 sportoló 28 országból mérette meg magát.

Magyar színeket három Marvel Team -ből érkezett atléta képviselte, ők korosztályos versenyeken voltak érdekeltek.


Cserna János M2 (120 kg) : A versenyt megelőző nap érkeztünk meg a szállásra egy kimerítő 28 órás utazás után. Nagyon fontos volt, hogy a lehető legjobban tudjon a sportoló regenerálódni, feltöltődni a versenyt megelőző órákban, ennek érdekében mindent megtettünk.

A verseny megkezdése előtt két alkalommal is módosításra került az időrend, először két órát, majd további fél órát csúsztattak a szervezők a versenykezdésen.

A kitűzött cél a startlista és a sportolókról elérhető információk alapján az ezüst érem megszerzése volt. A versenyen 245 kg-os kezdőfogás teljesítése után támasztóruha-csere következett. A második gyakorlat 270 kg-on sikeres volt, ennek a körnek a végén Jani került az első helyre, harmadik kísérlete 292,5 kg-on (Europa csúcs kísérlet) a holtponton megállt, igy sikertelen lett.

A versenyt 270 kg-on (új magyar M2 csúcs) fejezte be ennek jutalma egy ezüstérem.

Balog Nátán Ifi (66kg) : A versenyt megelőzően a versennyel kapcsolatban csak az aranyérem jöhetett szóba, klubjában ennek megfelelően készítették fel Lóriék a fiatal sportolót. A felkészítése során a 180kg-os tervezett kezdőfogást többször is teljesítette, sőt az elképzelés szerint második fogásra új világcsúcs volt a feladat 190kg-on.


Bemelegítéskor látszott, hogy Nátán az erőszintje alapján kimagaslik a mezőnyből, a kezdőfogás előtt önbizalommal telve várta, hogy sorra kerüljön. A kezdő fogás nem skerült, egyszerűen nem tudta kinyomni a 180 kg-ot. Második kísérlete szintén sikertelen technikai hiba ( elemelte fenekét a padról) miatt.

A magyar sportoló harmadik kísérlete előtt az orosz versenyzőt a sikeres 160 kg-os második gyakorlata után 180 kg-os kísérletre küldték nagyobb rajtszámmal és kisebb testsúllyal. Tehát lépéshátrányba kerültünk.

Harmadik kísérletre Nátánnak könnyedén sikerült teljesítenie a 180 kg-ot, az orosz versenyző sikertelen fogása után kimondhattuk, megvan a Világbajnoki cím ismét!

Szabó Lili ifi (72 kg): Nagyon fontos volt, hogy legyen pozitív élménye a sportolónak, ennek érdekében a kezdő fogását támasztóruha nélkül terveztük a klubja javaslatára.

Lili kezdőfogása 65kg-on léyegébn bemelegítés volt, második gyakorlata 85kg-on támasztóruhában nem volt érvényes, mert a kinyomás túlságosan gyors volt és a felső végponton megbillent a rúd, ami lényegében a rúd süllyedését okozta.

Harmadik kísérletben gyönyörű gyakorlattal teljesítette a 85kg-ot, ezzel a teljesítménnyel az ezüst érem lett Lili jutalma.

Köszönöm a segítséget a felkészítő klub tagjainak, mind a helyszínen, mind az otthonmaradottaknak.

Továbbá, szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy részt vehettem a Világbajnokságon, mint csapatvezető!

 

2018. 04. 27.

Kromek András

Frissítete: BeLo, 2018-04-28 06:37, megnézve: 567
HírlevélFacebook Box
Világ és Európa bajnoki helyezettjeink.

123 Db.
100 Db.
120 Db.
Kereső felhő
This will be shown to users with no Flash or Javascript.
Látogatóink


Jelenleng 7 online
látogató van itt.
Elnökség
Elnök Főtitkár
Rónaszéki András Mizsér Péter
   
Elnökségi tag Elnökségi tag
Eőry Jenő Pánisz László
   
Elnökségi tag Elnökségi tag
Fehér Imre Szabó Ozor János
   
Elnökségi tag Elnökségi tag
Kromek András Schauer Kornél