RAW Fekvenyomó Világbajnokság (Szövetségi kapitányi értékelések)
Írta: BeLo, 2018-05-21 19:35

RAW Fekvenyomó Világbajnokság

2018. május 13-19. Vantaa, Finnország

Szövetségi kapitányi értékelések

A Finnországban megrendezett raw fekvenyomó világbajnokságon az utánpótlás és masters kategóriák mellett nyílt kategóriában is megmérettették magukat a sportolók. Az eseményen megjelent 38 ország 570 sportolója.

Masters eredmények:

-Petróczky Magdolna II. Hely ( M2)


Magdolna 70 kg-os teljesítménnyel ezüstérmet nyert. Felkészülését kisebb egészségügyi problémák akadályozták. Biztos vagyok benne, hogy a következő versenyén a dobogó legfelsőbb fokára fog állni.

-Deres Zsolt IV. Hely ( M1)Zsolt 170 kg-al negyedik helyen végzett. Márciusban egy versenyen megsérült. A versenyen sérülése ellenére magabiztosan versenyzett. Harmadik fogásra 182,5 kg-ot kértünk, most nem sikerült, ami az előkelő harmadik helyre lett volna elegendő. Klubja maximálisan segítette a verseny alatt és az a felkészülését is Zsoltnak. Külön köszönet Kromek Andrásnak a versenyen nyújtott segítségért!

-Eisensehr Evelin I. Hely ( M1)


Evelin három érvényes gyakorlatot mutatott be első nemzetközi versenyén, magabiztosan versenyzett. 102,5 kg-os teljesítménnyel világbajnoki címet nyert, ami egyben új országos csúcs! Felkészítésében nagy szerepe volt Faragó Péternek.

-Cserna János I. Hely ( M1 )


János hosszú évek óta mindig a a dobogó legfelsőbb fokát célozza meg, idén végre összejön az vágyott világbajnoki cím. 207,5 kg-os teljesítményével már bebiztosította a győzelmet, harmadig gyakorlata 222,5 kg Európa-csúcs kísérlet volt, ami ezúttal nem sikerült, de Jánost ismerve ez hamarosan össze fog jönni.

-Schauer Kornél II. Hely ( M1 )


Kornél nagyon magabiztosan versenyzett, a felnőtt válogatott oszlopos tagja és idén a mastersek között is bemutatkozott. A magabiztos 207,5 kg-os kezdőfogás után 212,5 kg-os nyomást is könnyeden teljesítette. Harmadik fogásra 222,5 kg-ot kértünk, ami egyben új európa csúcskísérlet volt, most nem sikerült, de biztos vagyok benn, hogy Kornél hamarosan átírja ezt a rekordot.

Gratulálok a versenyzőknek és a felkészítőknek ezekhez a csodálatos eredményekhez!

Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy segíthettem a masters válogatott eredményes szereplését!

 

Berke Lóránd

Masters szövetségi kapitány

 

 

Utánpótlás korú, ifjúsági versenyzők:

 

-43kg-os kategória:

Paranai Laura


A két érvényes fogás után egyéni csúcskísérlete 42,5kg-on nem sikerült, így 37,5kg-os teljesítménnyel fejezte be a versenyzést. A felkészÍtésében részt vett dr. Szatmári-Antal Tamás. Laura hónapról hónapra jobb teljesítményt nyújt, a fejlődés folyamatos és töretlen. Hozta a kötelező ezüst érmet a versenyen.

-72kg-os kategória:

Szabó Lili


Nagyszerű versenyzéssel, három érvényes gyakorlattal (67,5kg; 72,5kg; 75kg) az ezüst érmet szerezte meg szoros küzdelemben a világbajnokságon, az egyéni csúcsát kétszer megjavítva. A fiatal sportoló hölgy versenyről versenyre egyre érettebben felel meg a kihívásoknak. Lili folyamatos fejlődésében is látszik a felkészítő klubjában a sportág alázata és az elvégzett munka minősége.

-84kg-os kategória:

Gaal Kinga


Kinga 55kg-os stabil kezdőgyakorlat után második fogásra a 60kg-ot is nagyszerűen teljesítette. A következő gyakorlatánál a 65kg-os teljesítményre volt szükség a dobogó megszerzéséhez, amit ezúttal nem sikerült teljesítenie, így a IV. helyen fejezte be a versenyzést.

Az ifjúsági hölgyeknek gratulálok a teljesítményekhez. A 9 ország közül a IV. helyen végeztek.

-66kg-os kategória

Balog Nátán


Nátán nagy önbizalommal várta a versenyt, melyet 140kg-os kezdőfogással kezdett meg (új európa csúcs). Második fogásra az arany érem bebiztosításához a 145kg-os újabb európa csúcs teljesítésére volt szükség, amelyet könnyedén teljesített. Harmadik fogásnál annak tudatában, hogy a világbajnoki cím már meg van, világcsúcs-kísérletet tett 165,5kg-on. Ennek teljesítése nem sikerült. Nátán rendkívül fegyelmezetten jól versenyzett. A klubjából érkezett segítők professzionális szinten készítették fel mind otthon, mind a helyszínen és segítették Nátánt az újabb világbajnoki cím megszerzéséhez.

 

Junior korú versenyzők

-83kg-os kategória

Rácz Dávid


Dávid a legkönnyebb testsúllyal mérlegelt a súlycsoportjában. A versenyt megelőző 1 hónapban erősebb volt, mint a verseny napján, ezért a kezdőfogását 160kg-ra kérte, mert úgy gondoltuk ez a biztos. A kezdőfogás az elvárásoknak megfelelően sikerült, ezután a 165kg-os második gyakorlata is három fehér lámpával sikeres volt. A harmadik fogásra egyéni csúcsot beállítva 170kg-os teljesítménnyel az 5. helyet szerezte meg a világbajnokságon. A sportoló felkészítésében részt vett Szücs Sándor, akinek köszönjük a munkáját.

 

+120kg-os kategória

Véró Alex


Alex a versenyt megelőző nap jó hangulatban volt. A verseny napján nyugodtan várta a megmérettetést. A csoportban a legmagasabb kezdősúlyon nyitotta a versenyt 205kg-on. Második fogásra 212kg-ot nyomott, ezzel bebiztosítottuk a világbajnoki címet és harmadik nyomással egyéni csúccsal, 220kg-val zárta a versenyt. Gratulálok a világbajnoki címhez és köszönöm Áginak a versenyző helyszínen való felkészítését.

 

Felnőtt női versenyzők

 

-52kg-os kategória

Nyers Mónika


A verseny előtti utolsó két hónapban egészségügyi problémák miatt meg kellett szakítania a felkészülést, ennek ellenére jó hangulatban érkezett meg a verseny helyszínére. A nevezési lista alapján az arany érem megszerzésére komoly esélye volt. Sikeres kezdőfogással 92,5kg-val nyitotta a versenyt. Ezután 97,5kg-os teljesítménnyel bebiztosította a dobogót. Harmadik fogásra az aranyéremhez a 102,5kg-va volt szükség, ami ezúttal nem sikerült. Így bronz éremmel zárta a világbajnokságot.

 

 

-57kg-os kategória

Salamon Erika

Erika a nagy visszatérő! Komoly reményekkel érkezett a világbajnokságra. A nevezési lista alapján éremesélyes volt. A versenyt megelőzően elvégzett egy nagyon komoly felkészülést. A visszatérést megtehette volna masters kategóriában is, mely könnyebb éremhez jutást eredményezett volna, de Ő a nehezebb utat választotta.

A 95kg-os kezdőfogást könnyen teljesítette a nagyon kiélezett mezőnyben. Második fogás 100kg-on sikertelen lett, mivel nem a megfelelő pozícióban engedte a rudat a mellkasához. A dobogó megszerzéséhez 102,5kg-ra volt szükség, ezért megpróbálta a sportoló, de nem sikerült. Így a világbajnokságon 6. helyen fejezte be a versenyzést.

 

 

-63kg-os kategória

Palágyi Zsanett


A felkészülés során az elvégzett munka reményeink szerint elegendő kellett legyen a dobogó megszerzéséhez.

110kg-os stabil kezdőfogással nyitotta meg a versenyt, ezután nagyon erős 115kg-os teljesítménnyel bebiztosította a dobogót. Ezután a 117,5kg-os kisérlet nem sikerült. Ebben a súlycsoportban az amerikai és orosz versenyző hölgyektől nem lehetett elvenni az arany és ezüst érmet, de nagyon komoly teljesítmény az, hogy a bronz érmet sikerült megszerezni.

 

-72kg-os kategória

Kovács Eszter

A versenyt megelőzően úgy gondoltuk, hogy ebben a súlycsoportban 122,5kg-ra lesz szükség a dobogó megszerzéséhez, a versenyző erre a kihivásra készült. A bemelegítés során látszott, hogy a magyar sportoló jó erőben és jó hangulatban várja a megmérettetést.

110kg-os sikeres kezdőfogás után technikai hiba miatt a második fogás nem sikerült 115kg-on, a súlyt nem jó helyre engedte a mellkasán. Mivel a stratégiánkat nem tudtuk követni, ezért úgy gondoltuk, hogy 117,5kg teljesíthető és ezzel az eredménnyel a dobogóra lehet állni. Sajnos ezúttal ez nem sikerült. Eszti 6. helyen végzett a világbajnokságon. Köszönöm a felkészítést Horváth Attilának és helyszínen nyújtott segítséget Zsoltnak.

 

+84kg-os kategória

Szabó Ágnes


Egy héttel a verseny előtt védte meg az Erőemelő Európa Bajnoki címét.

A versenyen a felszerelésével akadt némi helyreigazítani való. Miután segítséget kaptunk a lengyel és később az angol sporttársaktól, így megtudtuk kezdeni a versenyt. A 140kg-os kezdőfogást könnyen teljesítette, annak ellenére, hogy a felszrelés miatt kialakult körülmények nem voltak a legkedvezőbbek. Ezután 145kg-os teljesítménnyel biztosította az arany émet és ezután 147,5kg-val új európa csúccsal világbajnoki címet ért el. Köszönöm Alexnak a helyszínen való segítséget.

Ágnes ismét Fekvenyomó Világbajnok új európa csúccsal!

 

Csapatversenyben 15 csapatból a 4. helyet sikerült elérnünk 38 ponttal. Ez az eredmény elmarad a várakozástól. A két könnyűsúlyú hölgynek nagyon hiányzott a versenyrutin, ezért nekik a lehető legtöbb versenyen részt kell venniük. Összességében a hölgyek mindent megtettek annak érdekében, hogy előrébb végezzenek egyénileg, de ez a verseny napján ennyire volt elég. A hangulat nagyon jó volt és pozitív tényként könyveltük el, hogy rendkívüli módon segítették egymást. Köszönöm a segítséget a helyszínen segítséget nyújtó csapattársaknak.

 

Nation (points)

1.

Finland

45

[12+12+8+7+6] 597,41 w.pts.

2.

Kazakhstan

44

[12+9+9+7+7] 584,92 w.pts.

3.

Russia

42

[9+9+8+8+8] 570,46 w.pts.

4.

Hungary

38

[12+8+8+5+5] 596,05 w.pts.

5.

Sweden

34

[12+9+8+3+2] 583,03 w.pts.

6.

Ukraine

34

[12+7+7+4+4] 531,09 w.pts.

7.

U.S.America

29

[12+9+6+2] 479,08 w.pts.

8.

France

25

[9+6+5+5] 460,04 w.pts.

9.

Great Britain

22

[6+5+5+4+2] 462,88 w.pts.

10.

Australia

7

[7] 118,83 w.pts.

11.

Poland

7

[4+3] 221,70 w.pts.

12.

Turkmenistan

6

[6] 113,41 w.pts.

13.

Japan

6

[6] 88,08 w.pts.

14.

Canada

6

[5+1] 165,37 w.pts.

15.

Switzerland

3

[3] 102,15 w.pts.

 

Férfiak

-74kg-os kategória

Szívós Ádám


Ádám célja a nemzetközi versenyen a rutinszerzés, ennek megfelelően versenyzett. Kezdő kísérlete 150kg-on sikeres volt. Ezután beállította az egyéni csúcsát 157,5kg-ra. Az egyéni csúcs megdöntése 160kg-on nem sikerült, így a 10. helyen fejezte be a versenyzést a világbajnokságon.

Gratulálok minden sportolónak és köszönöm a segítséget a sportolókat felkészítő edzőknek és a helyszínen segítséget nyújtó sporttársaknak.

Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem a világbajnokságon, mint az ifjúsági-, junior-, és felnőtt válogatott kapitánya.

 

Kromek András

Ifi Junior és Felnőtt válogatott

szövetségi kapitány

 

Zárszó:

Tizenhét versenyzővel vettünk részt a 2018. évi klasszikus Fekvenyomó Világbajnokságon a finnországi Vantaaban. 5 arany, 4 ezüst és 2 bronzérmet nyertünk. Ez kiváló szereplés egy világbajnokságon! Ezeknek az eredényeknek az ismeretében, fekvenyomó szakágunk még nagyobb várakozással tekint az augusztusi, Franciaországban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra, mert reméljük, hogy az európai mezőnyben a tradíciókhoz híven még több sikert érünk el, s ezzel jelentősen növeljük a 2018. évi eredményességünket. A szövetségi kapitányok értékeltek, ennek alapján kérem a sportolókat, edzőiket, hogy a felkészülést, a szereplést ismét elemezve, kiküszöbölve az esetleges hiányosságokat, még nagyobb erőbedobással készüljenek az újabb megmérettetésre.

A Magyar Erőemelő Szövetség és a magam nevében is köszönöm a sportolóknak a részvételét a Világbajnokságon, köszönöm az edzőiknek a felkészítést a versenyre és végül de nem utolsó sorban Kromek András és Berke Lóránd szövetségi kapitányoknak a versenyeztetést. Kérem, hogy az Európa-bajnokságon való indulási szándékot egy héten belül mindenki jelezze, hogy időben tudjunk intézni az utazással és a szállással kapcsolatos teendőket.

 
Rónaszéki András

elnök

Frissítete: BeLo, 2018-05-21 22:42, megnézve: 560
HírlevélFacebook Box
Világ és Európa bajnoki helyezettjeink.

123 Db.
100 Db.
120 Db.
Kereső felhő
This will be shown to users with no Flash or Javascript.
Látogatóink


Jelenleng 7 online
látogató van itt.
Elnökség
Elnök Főtitkár
Rónaszéki András Mizsér Péter
   
Elnökségi tag Elnökségi tag
Eőry Jenő Pánisz László
   
Elnökségi tag Elnökségi tag
Fehér Imre Szabó Ozor János
   
Elnökségi tag Elnökségi tag
Kromek András Schauer Kornél