Szövetségi kapitányi értékelés
Írta: BeLo, 2017-07-31 22:30

Szövetségi kapitányi értékelés 2017-es Világjátékok Erőemelés Wroclaw (Lengyelország)

 

Előzmények: Az Európa Bajnokságon (Malaga, Spanyolország) megszerzett európabajnoki arany +84kg-ban május elején elegendő volt ahhoz, hogy kvótát szerezzen Szabó Ágnes az Orosházi Toldi SE versenyzője a 2017-es Világjátékokra. Az EB arany mellé „mellesleg” nyert még egy Fekvenyomó Világbajnoki aranyat Kaunasban május végén. Mindkét esetben új Magyar csúcsok születtek meg Szabó Ágnes révén.

A papírforma szerint a 9. helyre volt sorolva a 10 fős mezőnyben, a 8. hely megszerzése volt a célunk.

A versenyzők beosztása: A hét női súlycsoportból 4 súlycsoportba osztották a 40 sportolót, a súlycsoportokon belül WILKS számítással dőltek el a helyezések. A verseny körsorozat- rendszer alapján került megrendezésre.

Kiutazó csapat: Szabó Ágnes mellett Mayer Éva (NK Bíró) és Rónaszéki András (NK Bíró) is meghívást kapott a Világjátékokra. A csapatvezető szerepét Rónaszéki András MERSZ Elnök Úr töltötte be. A Szövetségi Kapitányi teendőket Kromek András látta el.

Versenyhelyszín: a 30 sportágban 60 országból érkezett sportolók mérették meg magukat a még nem Olimpiai Sportágak Olimpiáján Wroclawban. Az erőemelésre kijelölt helyszín a National Forum of Music épülete volt. A szervezők minden sportolónak biztosítottak a bemelegítő helységben egy-egy különálló bemelegítő platformot.

A verseny: Guggolásban biztos 240kg-os kezdőfogás után 255 kg is sikeres gyakorlatot mutatott be Ági, sőt harmadik fogásra új magyar csúcs született 260 kg. Nagyon jó kezdés, ezzel a 8. helyre került a Wilks számítás alapján.

Fekvenyomás előtt látszott a versenyzőn, hogy nyomasztja a négy évvel ezelőtti sikertelen fekvenyomás a Világjátékokon. A guggolás után 20 percet kapott a mezőny a fekvenyomás fogásnemhez való bemelegítésre. Az első kísérlet 190kg-on nem sikerült (technikai hiba). Második gyakorlat sikerült ugyanezen a súlyon. Harmadik gyakorlat eredetileg 197.5 kg-ra volt tervezve, de Ági kérésére 195kg-ot kértünk, amit sikeresen teljesített. A fekvenyomásban a WILKS számítás alapján 4. helyen zárt a magyar sportoló.

Felhúzás előtt a 20 perc szünet nagyon kevés volt, fekvenyomásban a kör végé, a felhúzásban pedig a kör elején következett. A bemelegítésnél már látszott, hogy rendkívül el van fáradva és az Ő állóképessége ide bizony kevés. A sikeres 190kg-os kezdőgyakorlata után másodikra a 200 kg-os kísérlete technikai hiba miatt érvénytelen lett, a 202,5-kg-os módosítással a harmadik kísérlete előtt lehetősége volt az összetett 7. helyre ugrani (az orosz és a lengyel sportoló is rontott a második körben), sajnos Áginak nem sikerült a gyakorlat, viszont az orosz és a lengyel versenyző a harmadik körben sikeresen teljesített, így az összetett eredménye Áginak a kilencedik helyre volt elegendő.

Értékelés: Ági számára a 2017-es év eleje nagyon kemény felkészüléssel telt amit május hónapban elért eredményei mutatatnak is, a Világjátékokon összetettben élete legjobbjától 10kg-al maradt el, ami egy nagyon feszített versenyen született meg, ahol új magyar csúcsot ért el guggolásban és megismételte élete legjobbját háromfogásos versenyen fekvenyomásban.

Ági teljesítménye egyedülálló a mai magyar mezőnyben, nagyon tehetséges sportoló, aki egy kis pihenő után biztosan töretlenül fejlődik tovább! Kizárólag rajta múlik, hogy milyen sikereket fog elérni a jövőben.

Sikeresnek tartom a Világjátékokon való részvételét Áginak, már maga a kvóta megszerzése is dicséretes volt!

Köszönöm a lehetőséget, hogy megbízott Szövetségi Kapitányként részt vehettem ezen a rangos rendezvényen.

 

Sportbaráti üdvözlettel:

Kromek András

Frissítete: BeLo, 2017-08-01 09:57, megnézve: 609
HírlevélFacebook Box
Világ és Európa bajnoki helyezettjeink.

123 Db.
100 Db.
120 Db.
Kereső felhő
This will be shown to users with no Flash or Javascript.
Látogatóink


Jelenleng 4 online
látogató van itt.
Elnökség
Elnök Főtitkár
Rónaszéki András Mizsér Péter
   
Elnökségi tag Elnökségi tag
Eőry Jenő Pánisz László
   
Elnökségi tag Elnökségi tag
Fehér Imre Szabó Ozor János
   
Elnökségi tag Elnökségi tag
Kromek András Schauer Kornél