2022. október 21-én a Soroksári Sportcsarnok adott otthont az első BM fekvenyomó bajnokságnak.

2022. október 21-én a Soroksári Sportcsarnok adott otthont az első BM országos pontszerző fekvenyomó bajnokságnak.

Nagy öröm, hogy a fekvenyomás 2022-ben felvételt nyert a Belügyminisztérium Országos pontszerző bajnokságainak körébe.

9 év munka volt ebben, hiszen az Országgyűlési Őrség akkor karolta fel a fekvenyomást és éveken keresztül Tornyos Kupa néven szervezett

BM országos fekvenyomó bajnokságot Dr. Lombosi Melinda és csapata szakmai és technikai közreműködésével.

Ahhoz,hogy BM pontszerző bajnokság lehessünk be kellett bizonyítanunk, hogy a fekvenyomás igenis népszerű sport a rendvédelmi dolgozók körében, amit az is alátámasztott, hogy az indulók 10-15 százaléka versenyez, vagy valamikor versenyzett a Magyar Erőemelő Szövetség berkein belül. Továbbá bizonyos kritériumoknak is meg kellett felnünk, amiket teljesítettünk és idén már pontszerző bajnokságként rendeztük a versenyt, mondta Dr. Lombosi Melinda a Magyar Erőemelő Szövetség elnökségi tagja, női erőemelő szövetségi kapitány, 2019. év év sportolója.

A Magyar Erőemelő Szövetség a kezdetektől támogatta a versenyt erőemelő felszerelések rendelkezésre bocsátásával, de idén már a Magyar Erőemelő Szövetség versenyzői bíráskodtak a versenyen. 

A versenyen megjelent rendvédelmi vezetők biztosítottak arról, hogy nagyon színvonalas versenyt és lebonyolítást láttak, ezért bíznak abban, hogy jövőre is támogathatják ezt a rendezvényt.

Megosztás:

További hírek

Ez is érdekelhet

Hírek

VTR 2024

A Magyar Erőemelő Szövetség elnöksége a tegnapi nap elfogadta a 2024.évi versenyzői támogatási rendszert nemzetközi szintet elért sportolók részére( VTR 2024 ) A támogatási rendszer az utazási és nevezési költségek

Bővebben

Keresés

Kategóriák

Kategóriák

Címkefelhő

Támogatóink

Világ és Európa bajnoki helyezettjeink

129 108 127