ENAHORO ASEIN VILÁGJÁTÉKOK-KVÓTÁT SZERZETT ERŐEMELÉSBEN

Enahoro Asein kvótát szerzett a világjátékokra a litvániai erőemelő-világbajnokságon.
Férfi erőemelő utoljára a 2005-ös duisburgi világjátékokon képviselte a magyar színeket.

„Enahoro Asein kvalifikációja az utóbbi évek legnagyobb magyar erőemelő-sikerének számít. Persze voltak világcsúcsai felhúzásban, és vb-ezüstérme, Európa-bajnoki címe, de az, hogy 2025-ben ismét lehet férfi sportolónk Világjátékokon, az maga a non plus ultra” – mondta Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő-szövetség elnöke.

A 2005-ös duisburgi világjátékok után a sportágban csak női vonalon volt magyar részvétel az olimpián kívüli sportágak négyévente megrendezendő seregszemléjén: 2013-ban a kolumbiai Caliban és 2017-ben a lengyelországi Wroclawban is Szabó Ágnes indult.

„Amiért kiutaztunk Litvániába, azt elértük. Meglett a kvóta, nagyon fontos dobogós hellyel és taktikus versenyzéssel sikerült elérni ezt a sikert. Kezdődhet a felkészülés a Kínában megrendezendő játékokra.” – tette hozzá Fekete Miklós szövetségi kapitány.

A 2025-ös világjátékoknak a kínai Csengtu ad otthont augusztus 7. és 17. között.

Megosztás:

További hírek

Ez is érdekelhet

Hírek

Erőemelő VB összefoglaló Litvánia

Nyolc nehéz versenynapon vagyunk túl. A versenyzők eredményeire korábban egyesével is kitértünk. Következzék a csapatszintű értékelés. Ez a VB volt talán a valaha volt legerősebb

Bővebben

Keresés

Kategóriák

Kategóriák

Címkefelhő

Támogatóink

Világ és Európa bajnoki helyezettjeink

129 108 127