Sikeres szereplés a Duna Kupán

Fantasztikusan szerepelt a magyar női-férfi erőemelő válogatott egy része a Duna Kupán!

A Duna Kupa egy Közép-Euròpai erőemelő csapatverseny, amit két évente rendez az Euròpai Erőemelő Szövetség, de egyéni eredményhirdetés is van.

52 kg 1. Àcs Fruzsina PWB Se

57 kg 1. Lakatos Gréta Vasdisznò Se

63 kg 1. Dr. Tòth Viktòria Flàvia Erőter Se

2. Dr. Kiss Anett Erőművek Se

76 kg 1.Petresevics Fanni 🥰 Erőtér Se

2. Kelemen Ramòna Vasdisznò Se ( Új Országos Rekord fekvenyomásban )

Női A csapatunk első, B csapatunk màsodik lett, megelőzve a szlovàk csapatot a dobogòn.

Hatalmas büszkeség volt női erőemelő szövetségi kapitànyként egyszerre 6 kivàlò versenyzőt versenyeztetni. Mindenki kivàlòan versenyzett, hatalmas fegyelemmel, jòl felkészülten, ami jò előjel az év végi Euròpa-bajnoksàgra. Sok egyéni csùcs született! Kiemelném Petresevics Fannit, aki a női 76 kg-ban 190 kg-os felhùzàsàval ùj orszàgos csùcsot àllìtott fel❗️

Köszönöm az edzők munkàjàt, akik a versenyzőket felkészìtették, minden edző, kîsérő, bìrò segìtségét, aki ott volt a versenyen és segìtett elégedetté tenni minden versenyzőnek ezt a napot.

Gratulàlok mindenkinek, hatalmas büszkeségeink vagytok! Tovâbbi sikeres felkészülést az EB-re és a hàtralévő hazai versenyekre.

Dr. Lombosi Melinda szövetségi kapitány

🇭🇺Férfi csapatunk remekül szerepelt a tegnap megrendezett Duna kupán❗️ Remek lehetőség volt ez a válogatottságra törekvő versenyzőinknek, hogy kipróbálják magukat a nemzetközi porondon, tapasztalatot szerezve ezzel a későbbiekre. Egyéniben is szépen helyt álltak a fiúk és a csapat aranyat is megnyerték❗️🏆

Pásztor Tamással (74kg) az összetett magyar csúcsért küzdöttünk, ami végül csak egy egészen picin múlott (610 kg lett a vége).

Lakó Tamás (93kg) élete első nemzetközi versenyén, fiatal kora ellenére nagyon jól vette az akadályokat és kiegyensúlyozottan versenyezte végig a napot.

Zavesicki Richárd (93kg) 9/9-el az elmúlt évek legstabilabb teljesitményét nyújtotta új egyéni csúcsokkal mindhárom fogásban és összetettben is (682,5kg).

Susa Dávidnak (105kg) ugyan nem sikerült túlszárnyalni az OB-n elért 700as eredményét, de stabilan versenyzett, és a nyomásban is sokat fejlődött (692,5 kg), most már a stabilan 700 kg feletti összetettet elérő versenyzők táborába várható.

Papp Zsolt (+120 kg) felkészülése nem volt zökkenőmentes, de sérülései ellenére összejött neki egy guggolás masters 1 csúcs 302,5 kg-al, és a húzásban is 302,5-re ment utolsónak, ami most nem sikerült, de közel volt. Zsolti nagyon nyugodt és jó versenyzéssel abszolválta a versenyt 8/9-es mutatóval❗️

Szujó Botond helyettes szövetségi kapitány

Megosztás:

További hírek

Ez is érdekelhet

Hírek

VTR 2024

A Magyar Erőemelő Szövetség elnöksége a tegnapi nap elfogadta a 2024.évi versenyzői támogatási rendszert nemzetközi szintet elért sportolók részére( VTR 2024 ) A támogatási rendszer az utazási és nevezési költségek

Bővebben

Keresés

Kategóriák

Kategóriák

Címkefelhő

Támogatóink

Világ és Európa bajnoki helyezettjeink

129 108 127